Cestoviny so smotanovou omáčkou

Cestoviny so smotanovou omáčkou

Suroviny

25 dkg – cestoviny (mušle)
1 polievková lyžica – olivový olej
5 dkg – údená slanina
10 dkg – strúhaný syr (viac druhov)
2 dkg – sušené ovocie (pri podávaní)
1 ks – cibuľa
1 ks – strúčik cesnaku
1 ks – bobkový list
1 dl – smotana na varenie
2  štipky – soľ
1  štipka – biele korenie
1  štipka – čierne korenie

Príprava

Cestoviny  (mušle) v slanej vode uvaríme, scedíme a na olivovom oleji opražíme. Potom na panvicu dáme olivový olej aj na kocky nakrájanú údenú slaninu a trocha pečieme. Pridáme cibuľu a spolu ešte trocha pražíme. Zalejeme smotanou, okoreníme aj osolíme a spolu povaríme. Pridáme syry, keď nám omáčka zhustla, odstavíme. Bobkový list vyberieme. Pri podávaní ešte pridáme sušené ovocie, veľmi dobre sa hodí k jedlu. Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/kagyloteszta-tejszines-martassal

http://o-mus.ub.ua/ru/goods/view/13291649/all/makaronnye-izdeliya-rakushka-kupit-v-hersone/

https://www.plusprovas.cz/sk/clanok/susene-alebo-radsej-kandizovane-ovocie

(jur)