Dobroty z pečienky l. – ll.
Receptár NN

Dobroty z pečienky l. – ll.

Suroviny

100 dkg kuracia pečeň

120 dkg slanina bacon

2 balík sušených sliviek

Suroviny

Cesto

40 dkg maslo
60 dkg hladká múka
2 dl voda
2 polievková lyžica  octu
štipka soli

Plnka

1 kg kuracia pečeň
Olej
30 dkg šunka (plátky)
2 ks bambino syr
paprikový krém
mleté čierne korenie

Na potretie cesta

1 ks vajíčko

Príprava

Kuraciu pečeň umyjeme necháme trocha usušiť. Potom dáme slivku do pečienky a zatočíme v slaninke. Takto pripravenú pečeň si poukladáme na plech ktorý sme potreli olejom a dáme zapiecť na 170°C pár minút s každej strany. Dobrú chuť!

Foto zdroj: https://receptneked.hu/szarnyas/aszalt-szilvas-csirkemaj-baconbe-tekerve/

http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/csirkemaj-bacon-party-falatok/csirkemaj_bacon_sutese-2

(jur)

Cesto si pripravíme deň pred a dáme si ho do chladničky zabalené oddýchnuť. V deň prípravy si pečeň opečieme na oleji a dochutíme čiernym korením. Cesto si vyvaľkáme poukladáme naň šunku, potrieme syrom a na vrch poukladáme upečenú kuraciu pečeň. Pečienku si zľahka potrieme paprikovým krémom najlepšie domácim a opatrne si cesto zatočíme. Položíme na plech a na 200 °C si do červena zapečieme. Keď je hotové pokrájame na centimetrové kusy. Dobrú chuť!

Foto zdroj: https://receptneked.hu/szarnyas/csirkemajas-tekercs/

http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/csirkemaj-bacon-party-falatok

(jur)

26. decembra 2017
Kalendár
január 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Počasie

img

O nás

Email : info@narodnenoviny.sk
Adresa :
BUM Media spol. s r.o.
Šamorínska 10
821 06 Bratislava

Kontakt

Národné noviny