Dúhový pstruh na bielom víne
Receptár NN

Dúhový pstruh na bielom víne

Suroviny

160 dkg pstruh (dúhový)
20 dkg strúhanka
400 ml smotana na varenie
400 ml biele víno
2 ks cibuľa
4 ks novej cibule jemnej
2 polievkové lyžice masla
mleté čierne korenie
soľ

Príprava

Očistené ryby posolíme a okoreníme. Zoberieme si sklenenú misu, vytrieme maslom a nakrájame cibuľu, ktorou vystelieme dno misy. Na cibuľu si poukladáme ryby. Zalejeme smotanou a vínom. Jemnú novú cibuľku si nasekáme na drobno a posypeme ňou ryby a celé zakryjeme strúhankou. V predhriatej trúbe pečieme na 200 °C asi 20 – 25 minút. Podávať môžeme s dusenou ryžou. Dobrú chuť!

Príloha – dusená ryža v rúre:

25 dkg   ryže
1/2 l       voda
4 lyžice olej
1 ks cibuľa
soľ

Ryžu vyperieme v studenej vode, ihneď sparíme vriacou vodou a dáme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Prisypeme ryžu, osolíme a 2 minúty na platni opekáme. Potom zalejeme ryžu vriacou vodou, priklopíme pokrievkou a v rúre bez miešania dusíme domäkka asi 20 minút pri teplote 200 ° C.

 

Foto zdroj: https://www.zlacnene.sk/akcia/pstruh-duhovy-filet-916477/

http://kure100xjinak.webnode.cz/products/ryze-dusena-s-jarni-cibulkou/

http://www.nosalty.hu/recept/feherboros-szivarvanyos-pisztrang

(jur)

15. decembra 2017
Kalendár
január 2018
Po Ut St Št Pi So Ne
« dec    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Počasie

img

O nás

Email : info@narodnenoviny.sk
Adresa :
BUM Media spol. s r.o.
Šamorínska 10
821 06 Bratislava

Kontakt

Národné noviny