Dve poschodia šťastia

Dve poschodia šťastia

Suroviny

Cesto

100 dkg hladká múka
30 dkg maslo (mäkké)
30 dkg práškový cukor
4 ks vajec
2 ks prášok do pečiva
8 polievkových lyžíc medu
4 polievkové lyžice mlieka
zázvor podľa chuti)
2 polievkové lyžice margarínu (na plech)

Krém

14 dl mlieko
4 ks vanilkový puding
4 polievkové lyžice hladkej múky
50 dkg maslo
40 dkg práškový cukor

Plnka

20 dkg broskýň
0.5 dl rum
4 polievkové lyžice kakaa
40 dkg detské piškóty

Poleva

30 dkg čokoláda

Príprava

Na začiatok si vymiešame cesto a rozdelíme na 3 časti. Rovnomerne si cesto vyvaľkáme približne na veľkosť 40 cm x 20 cm. Potom na zadnej strane plechu upečieme. Uvaríme hustý puding z mlieka, pudingového prášku a múky. Maslo vymiešame s cukrom a pridáme vychladnutý puding, rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti primiešame kakao a do druhej kúsky broskyne. Do oboch častí pridáme rum. Na prvé cesto natrieme kakaový krém, poukladáme piškóty, máčané v rume a prikryjeme kakaovým krémom. Dáme druhé cesto, natrieme broskyňovým krémom a položíme na vrch tretie cesto. Nad parou si rozpustíme polevu natrieme na vrch koláča. Krájame až na druhý deň. Dobrú chuť!!!

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/ket-emelet-boldogsag

http://receptvaros.hu/recept/ket-emelet-boldogsag/

(jur)