Gastronomické slávnosti tradičných špecialít v Podhájskej
Správy, Z domova

Gastronomické slávnosti tradičných špecialít v Podhájskej

Na jesenné dni termálne kúpalisko v Podhájskej ponúka gurmánske stretnutie Podhájske dni klobás a tradičných špecialít. Prvý ročník tohto netradičného podujatia sa uskutoční 13. až 15. októbra.

Úlohou troj- až päť-členných družstiev je, aby z desiatich kíl klobásového mäsa a dvadsiatich metrov bravčových tenkých čriev vyhotovili vkusnú, dobrú a kvalitnú surovú klobásu. Taktiež v rámci celkového posúdenia je potrebné, aby mužstvo bolo a zaujímavo oblečené – vítaný je tradičný kroj, napodobeniny zvierat, aj netradičné oblečenie. Priestor na prípravu klobás  – dve lavice so stolom – má byť pekne ozdobený s určitou dávkou fantázie s prvkami charakteristickými pre súťažiace družstvo. Festivalu sa zúčastnia tímy zo šiestich štátov vrátane Slovenska.

Okrem výroby klobás sa bude súťažiť vo varení gulášu, kapustnice, lekváru, ochutnávať sa bude vínko, špeciality zo salaša, zabíjačkové špeciality, budú sa piecť koláče, štrúdle a iné sladkosti.

Foto zdroj:http://www.buonappetito.sk/slovenske-potraviny/masove-vyrobky-bystriansky/

(iri)

12. septembra 2017

O autorovi

Národné noviny


Kalendár
september 2017
Po Ut St Št Pi So Ne
« aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Počasie
img
O nás

Email : info@narodnenoviny.sk
Adresa :
BUM Media spol. s r.o.
Šamorínska 10
821 06 Bratislava

Kontakt