Gastronomické slávnosti tradičných špecialít v Podhájskej

Gastronomické slávnosti tradičných špecialít v Podhájskej

Na jesenné dni termálne kúpalisko v Podhájskej ponúka gurmánske stretnutie Podhájske dni klobás a tradičných špecialít. Prvý ročník tohto netradičného podujatia sa uskutoční 13. až 15. októbra.

Úlohou troj- až päť-členných družstiev je, aby z desiatich kíl klobásového mäsa a dvadsiatich metrov bravčových tenkých čriev vyhotovili vkusnú, dobrú a kvalitnú surovú klobásu. Taktiež v rámci celkového posúdenia je potrebné, aby mužstvo bolo a zaujímavo oblečené – vítaný je tradičný kroj, napodobeniny zvierat, aj netradičné oblečenie. Priestor na prípravu klobás  – dve lavice so stolom – má byť pekne ozdobený s určitou dávkou fantázie s prvkami charakteristickými pre súťažiace družstvo. Festivalu sa zúčastnia tímy zo šiestich štátov vrátane Slovenska.

Okrem výroby klobás sa bude súťažiť vo varení gulášu, kapustnice, lekváru, ochutnávať sa bude vínko, špeciality zo salaša, zabíjačkové špeciality, budú sa piecť koláče, štrúdle a iné sladkosti.

Foto zdroj:http://www.buonappetito.sk/slovenske-potraviny/masove-vyrobky-bystriansky/

(iri)