Hadia tvarohová štrúdľa

Hadia tvarohová štrúdľa

Cesto

30 dkg – hladká múka
12 dkg – maslo
1 dkg – droždie
1 ks – vajíčko
1 polievková lyžica – cukor
0.5 dl – mlieko
1 štipka – sol
1 ks – vajíčko na potretie

 

Plnka

0.5 kg – tvaroh
2 ks – vajíčko
2 polievková lyžica – cukor
1 balík – vanilkový cukor
1 ks – citrón (šťava, aj nastrúhať)
1 polievková lyžica – krupica
5 dkg – hrozienka (môže sa vynechať)

 

Príprava

Vyrobíme kvások z droždia a cukru v mlieku. Maslo s cukrom vymiešame pridáme vajíčko, kvások aj múku a vypracujeme cesto. Do tvarohu pridáme žĺtky, cukor, citrónovú šťavu aj kôru a na koniec rozšľahané bielka, premiešame. Cesto rozdelíme na 2 časti.  Vyvaľkáme asi na  50×25 cm obdĺžnik a z dvoch strán narežeme na pásiky asi 3 cm vzdialené od seba. Na stred cesta dáme krupicu, tvaroh a začneme prekladať pásiky. Tento postup zopakujeme aj s druhým cestom. Dáme obe štrúdle na plech potrieme vajíčkom a dáme  upiecť asi na 30 minút do bledo hneda.  Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/kigyoretes-turotoltelekkel-0

https://www.tudasfaja.com/a-legfinomabb-turos-tekercs-ami-meg-a-retesnel-is-fensegesebb-nalunk-ez-a-kedvenc/

http://www.mindmegette.hu/tokos-turos-retes.recept/

(jur)