Kokosovo – medový krémeš

Kokosovo – medový krémeš

Suroviny

Cesto

10 dkg maslo
30 dkg práškový cukor
100 dkg hladká múka
4 ks vajíčka
6 polievkových lyžíc medu
2 čajových lyžíc sóda bikarbóny
100 ml mlieko

Krém

10 dl mlieko
2 ks smotanový puding
20 dkg strúhaný kokos
36 dkg práškový cukor
40 dkg maslo
2 kávová lyžička vanilkovej esencie

Poleva

20 dkg práškový cukor
2 polievkových lyžíc kakaa
4 polievkových lyžíc slnečnicového oleja
6 polievkových lyžíc vody (horúca)

Zostavenie

100 ml rum
30 dkg marhuľový džemy

Príprava

Cesto

Do jednej misy si dáme mäkké maslo, práškový cukor, vajíčka, med, sóda bikarbóna aj mlieko a ručným mixérom poriadne premiešame. Potom do masy pridáme múku a rukou vytvoríme vláčne cesto. Cesto rozdelíme na 8 guliek a kým na poličke prikryté odpočíva pripravíme si krém. Potom si guľky po jednom vyvaľkáme a na zadnej strane po jednom pečieme na 180 °C 8 – 10 minút.

Krém

Deci mlieka vymiešame s pudingom. Ostatné mlieko zohrejeme pridáme pudingové mlieko, vanilkovú esenciu aj kokos a varíme kým nám masa nezhustne. Maslo s práškovým cukrom vymiešame a pridáme k vychladnutému kokosovému pudingu.

Poleva

Práškový cukor a kakao sitkom preosejeme pridáme olej aj vodu tak, aby bola poleva  dobre stierateľná.

Prvý plátok pokropíme rumom, natrieme krémom a dáme naň druhý plátok, ktorý natrieme marhuľovým džemom, zas dáme plátok a pokropíme rumom. Opakujeme až po štvrtý plátok. Na koniec si natrieme polevu necháme uschnúť a v chladničke zákusok 1 deň odpočívať. Ďalšie 4 plátky pripravíme tým istým postupom. Na druhá deň zákusok krájame podľa vlastnej vôle. Dobrú chuť.

 

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/kokuszos-mezes-kremes

https://casprezeny.azet.sk/clanok/114915/zazracny-kokos-zabudnite-4-najcastejsie-myty-o-jeho-skvelych-ucinkoch-taka-je-pravda

https://www.123rf.com/photo_15688761_sweet-honeycomb-and-wooden-drizzler-isolated-on-white.html

(jur)