Kuracie stehná na kapuste

Kuracie stehná na kapuste

Suroviny

4 ks –  kuracie stehno
1 ks – bobkový list
750 g – kapusta
250 g – paradajka
2 – polievková lyžica olej
0.5 –  polievková lyžica petržlen (sušený)
mleté čiarne korenie
soľ

Príprava

Kapustu očistíme, rozkrojíme na štyri časti, vyrežeme stred a nakrájame na drobné kúsky. Posolíme a jemne premiešame. Kuracie mäso umyjeme, usušíme a nakrájame aj paradajky.  Olej ohrejeme a dáme mäso upiecť s každej strany, keď je hotové vyberieme. Kapustu dáme na výpek 5 minút dusíme, pridáme bobkový list a dobre premiešame. Podlejeme asi pol deci vody, solíme, koreníme. Naložíme mäso na kapustu a pod pokrievkou dusíme asi 20 minút. Keď je už mäso aj kapusta mäkká, prelejeme do ohňovzdornej misy a dáme do trúby na 200 °C piecť ešte aspoň 30 minút. Pred podávaním posypeme petržlenom. Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://www.stockphotos.sk/image.php?img_id=21740768&img_type=1

http://www.nadhlad.sk/recept/88_kuracie_stehienka_na_kapuste/

http://www.nosalty.hu/recept/kaposztaagyon-sult-csirkecomb

(jur)