Mandľové morčacie stehno

Mandľové morčacie stehno

Suroviny

1 ks – morčacie stehno
1 ks – cibuľa
5 ks – strúčik cesnaku
5 dkg – mandle
3 dl – biele víno
1 polievková lyžica – olej
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ

Príprava

Morčacie stehno umyjeme, usušíme, narežeme pri kosti a vytiahneme šľachy.  Nasolíme a okoreníme. Mandle rozdrvíme cibuľu, cesnak nakrájame nadrobno. Zohrejeme olej a mäso s každej strany opečieme, potom pridáme cibuľu, cesnak, mandle, dochutíme muškátovým orieškom. Zalejeme vínom a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, vytiahneme kosti. Podávať môžeme so zemiakovým pyré a dusenou zeleninou. Dobrú chuť!

Foto zdroj: https://www.woman.sk/recepty/jedla-bez-masa/zelenina-na-panvici/

https://casprezeny.azet.sk/clanok/121055/ako-pripravit-dokonale-zemiakove-pyre-pozor-na-tieto-chyby-budete-mat-namiesto-neho-nevabne-lepidlo

https://hotelpatriot.tumblr.com/post/132529339144/denn%C3%A9-menu-vranov-rolovan%C3%A9-kuracie-prsia-s

(jur)