Palacinky plnené mäsom

Palacinky plnené mäsom

Suroviny

Palacinky

500 g – hladká múka
1 l – mlieko
1 kávová lyžička – soľ
1 štipka – cukor

Plnka

1 kg – mleté bravčové mäso
2 ks – cibuľa
1 dl – voda
3 dl – kyslá smotana
1 ks – vajce
1 polievková lyžica – masť
1 kávová lyžička – soľ
mleté čierne korenie

2 x polievková lyžica – kyslá smotana
10 dkg – syr

Príprava

Najprv vymiešame cesto na palacinky. Do mlieka dáme múku, vajíčko, soľ aj štipku cukru a ručným mixérom miešame, kým nedostaneme hladkú hmotu.  Upečieme 20 palaciniek. Na masti speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku a premiešame. Potom pridáme mäso k cibuli a pod pokrievkou dusíme do mäkka. Keď sa voda odparí, pridáme je ešte trocha, aby bola šťava. Vodu môžeme nahradiť aj paradajkovým pretlakom. Počas dusenia premiešame, osolíme aj dokoreníme.  V miske pomiešame vajíčko, smotanu a vlejeme do mäsa, dáme prevariť.  Lyžičkou začneme plniť palacinky a naukladáme ich vedľa seba do jenskej misy, vrstvu po vrstve. Keď je prvá rada hotová, dáme trocha mäsa potom pokračujeme palacinkami. Keď sú už všetky naukladané, zalejeme zbytkom mäsa aj šťavy a posypeme syrom. Dáme zapiecť  na 20 minút na 200°C. Necháme trocha vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/csoben-sult-hortobagyi-husos-palacsinta

https://varecha.pravda.sk/recepty/hortobagy-palacinky-fotorecept/13649-recept.html

https://varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-masove-palacinky-fotorecept/37483-recept.html?RefSource=Agregator&RefCampaign=All&RefTeamId=19533

(jur)