Španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky

Suroviny

1,3 kg hovädzia roštenka (10 plátkov)
3 ks varených vajec (rozštvrtené)
12 dkg klobásy (10 krúžkov)
10 dkg údenej slaniny – narezať na pásiky, 10 ks
3 ks stredne veľkých uhoriek (rozštvrtené)
2 x polievková lyžica horčice
1 čajová lyžička soli (polovica ide do pácu)
1 kávová lyžička mletého čierneho korenia
2 štipky mletej rasce
3 polievkové lyžice bravčovej masti
2 ks cibule
1 polievková lyžica hladkej múky
1 polievková lyžica mletej papriky sladkej
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
5 dl vody
2 dl červeného vína

Príprava

Pláty mäsa si vyklepeme a pripravíme pác (horčica, soľ, čierne korenie), pomiešame, potom pác natrieme na mäso. Na každý plát mäsa uložíme ¼ vajíčka, ¼ uhorky, krúžok klobásy a pásik údenej slaniny. Potom pláty zatočíme a spojíme kuchynskými ihlami. Rozpálime masť  a opečieme v nej mäso s každej strany. Vyberieme rolky na tanier a na zvyšnej masti speníme na kocky nakrájanú cibuľu. Cibuľu posypeme trochou múky, pridáme papriku, rascu, soľ, paradajkový pretlak, vodu aj víno. Miešame až kým zmes nezovrie. Do šťavy pridáme rolky a dusíme asi 45 minút, občas mäso otáčame. Podávať môžeme s ryžou, alebo knedľou. Dobrú chuť!

 

Foto zdroj: https://bonvivani.sk/recepty/spanielske-vtaciky

https://cookeatshare.com/recipes/panielske-vt-iky-577167

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1234

(jur)