Barania kotleta s hubami

Barania kotleta s hubami

Suroviny:

2 kg baranie karé

podľa chuti soľ

trochu mleté čierne korenie

160 g bravčová masť

40 g hladká múka

240 g huby

60 g maslo

podľa chuti petržlenová vňať

Príprava

Karé si zoberieme, odrežeme chrbtovú kosť a mäso nakrájame na kotlety. Potom kotlety naklepeme, osolíme, okoreníme a opekáme v rozpálenej masti 4 – 5 minút z každej strany. Do výpeku pridáme múku, podlejeme vývarom a dobre prevaríme. Potom do šťavy pridáme umyté a očistené huby. Prevaríme, pridáme maslo a nasekanú petržlenovú vňať.  Pred podávaním kotlety vložíme do šťavy, aby sa zohriali. Vyložíme na tanier, kotlety zalejeme trochou šťavy a pridáme huby. Podávať môžeme s dusenou ryžou, alebo opekanými zemiakmi. Dobrú chuť.

Foto zdroj: https://dobruchut.azet.sk/recept/38857/barania-kotleta-s-hubami/

https://www.4camping.sk/p/jidlo-expres-menu-ryze-dusena-400g/

https://prezenu.joj.sk/relax-a-zdravie/166975-super-vecera-za-par-eur-pecene-zemiaky-s-greckym-jogurtom-mate-hotove-raz-dva

(jur)