Baranie osso bucco

Baranie osso bucco

Suroviny

2 kg baranie stehno
2 ks cibule
6 ks cesnaku
4 ks mrkvy
4 ks zeler
10 dkg hladká múka
8 polievkových lyžíc olivového oleja
6 dl červené víno
4 dl mäsový vývar
4 stopky rozmarínu
6 dkg paradajkový pretlak
čierne korenie
soľ

Príprava

Umyté, očistené, baranie stehno osolíme aj okoreníme, potom obalíme v hladkej múke. Zohrejeme olej, mäso z každej strany 3 a 3 minúty pečieme. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme cesnak, zeler, mrkvu a necháme 3-4 minúty dusiť. Predpečené mäso dáme k zelenine, podlejeme vínom a dovtedy povaríme, kým sa alkohol neodparí. Potom pridáme vývar aj rozmarín. Prikryjeme, vložíme do rúry na 150°C podusiť. Po polhodine pridáme paradajkový pretlak a ešte necháme 15-20 minút v rúre, kým to celé nezhustne. Podávať môžeme so zemiakmi. Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/barany-osso-bucco

https://dobruchut.azet.sk/recept/46610/varene-zemiaky-s-cesnakom/

https://tipnajedlo.sk/recepty/pecene-nove-zemiaky

(jur)