Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Suroviny

700 g – (plátky) bravčové  karé
1 ks – cibuľa
5 čajová lyžica – horčica
korenie čierne
rasca
granulát cesnakový
soľ
100 ml (30 %) – smotana na šľahanie
olej

Príprava

Mäso umyjeme, usušíme, vyklepeme  a dobre posolíme. Na teplom oleji ho prudko opečieme z oboch strán. Vyberieme a dáme bokom. Cibuľu očistíme, nakrájame na mesiačiky, dáme na olej, opražíme do hneda. Medzi tým v hrnčeku vymiešame horčicu s čiernym korením, s cesnakovým granulátom a štipkou rasce. Korenie pridáme podľa chuti. Potom do jenskej misy mäsko poukladáme a zhora ho potriem horčicovou zmesou. Navrch naložíme opečenú cibuľku trošku polejeme výpekom dáme pokrývku a pečieme na 180 °C asi 35 min. Mäsko odokryjeme následne každý kúsok mäska polejeme troškou smotany a ešte necháme piecť 10 min. Už len vyberieme. Podávame s ryžou prichutenú kurkumou. Dobrú chuť!

 

Foto zdroj: https://varecha.pravda.sk/recepty/bravcove-kare-na-horcici-podliate-smotanou-/70369-recept.html http://aktuality.fitexpres.sk/nutricne-hodnoty-potravin/nutricne-hodnoty-masa.html
http://www.bajecnylekar.sk/jete-ryzu-pravidelne-ak-nie-tak-ste-urcite-mali-zacat-ryza-ma-nizku-energeticku-hodnotu-kopec-zdravotnych-pozitiv/
http://naturalmentor.com/turmeric-works-on-every-level-to-prevent-the-spread-of-cancer/

(jur)