Chutný recept nielen na dnes – plnené morčacie prsia

Suroviny

1 kg – morčacie prsia
12 plátkov – bacon (slanina)
2 ks žemle
1 ks – cibuľa
1 ks – stredne veľký zeler
2 ks – strúčik cesnaku
20 dkg – huby
2 ks – vajíčka
mleté čierne korenie
petržlen (nasekaný)
soľ

Príprava

Opečieme 2 plátky slaniny pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak aj zeler a pár minút podusíme. Potom ešte pridáme huby a ešte spolu podusíme. Dáme dole z plameňa necháme vychladnúť. Žemle namočíme do mlieka potom ich vytlačíme a pridáme do zeleninovej masy. Primiešame ešte vajíčka, petržlen, soľ, korenie a vypracujeme plnku. Mäso vyklepeme na hrúbku 1 cm. Pripravíme si papier na pečenie poukladáme naň slaninu na to mäso a naložíme plnku. Opatrne cele zatočíme a aj s papierom zabalíme do alobalu. Takto pripravené dáme zapiecť do predhriatej trúby. Keď je hotové 15 minút necháme oddýchnuť. Podávame so zemiakovo – jablkovým pyré. Dobrú chuť!

Foto zdroj: www.nosalty.hu/recept/toltott-pulykamell
www.hiddencreekfarmllc.com/product/bacon/
www.mnamky-recepty.webnoviny.sk/recipe/kuracie-prsia-plnene-sunkou-brokolicou-a-mozzarellou/

(jur)