Citrónové tiramisu

Citrónové tiramisu

Suroviny

300 g podlhovasté piškóty
400 g práškový cukor
500 g mascarpone
600 g termizovaný tvaroh
160 ml citrónový likér
4 ks žĺtok
2 ks citrón
6 cl instantná káva
4 balíčky vanilkový cukor

Príprava

Do  50 ml vody nasypeme 50 g práškového cukru a varíme až kým sirup nezačne hustnúť. Keď vychladne, pridáme šťavu z jedného citróna, likér, kávu a všetko dobre premiešame. K mascarpone primiešame vanilínový cukor, tvaroh a kyslú smotanu. Potom pridáme žĺtky, ktoré sme vymiešali s práškovým cukrom. Do citrónovo – kávovej zmesi budeme namáčať piškóty, ktoré potom budeme nakladať na dno užšej a hlbšej formy resp. misy. Potom dáme krém a zasa piškóty, navrch opäť krém. Nakoniec dezert dáme do chladničky a pred podávaním ozdobíme hoblinkami z citrónovej kôry  a kolieskom citróna. Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2055

http://www.prima.fr/cuisine/tiramisu-au-citron-emulsion-limoncello-de-cyril-lignac/7976847/

(jur)