Diviak s lesnými hubami

Diviak s lesnými hubami

Suroviny

2 kg mäso z diviaka (nakrájané na kocky)
50 dkg mrkva
16 dkg údená slanina
20 dkg lesné sušené huby (čerstvé lesné huby 100 dkg)
2 ks veľká cibuľa
4 dl suché červené víno
8 polievkových lyžíc paradajkového pretlaku
2 ks pomaranč strúhaná kôra
2 ks pomaranč – džús
2 čajové lyžice jedlého škrobu
2 čajové lyžice brusnicového džemu
2 g zmes korenín na divinu
soľ

Príprava

Sušené huby si namočíme do vody. Na kocky nakrájanú slaninu začneme pražiť na miernom ohni. Potom pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a opekáme spolu. Pridáme mäso a za občasného miešania dusíme so slaninou a cibuľou. Podlejeme vínom. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pod pokrievkou dusíme a keď treba, pridáme ešte tekutinu. Keď je mäso polomäkké, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, paradajkový pretlak a huby. Ak nám už mäso zmäklo, vymiešame pomarančový džús so škrobom, brusnicovým džemom a strúhanou pomarančovou kôrou. Touto zmesou si zahustíme mäso. Podávať môžeme s domácimi haluškami. Dobrú chuť!

 

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/vaddisznoragu-erdei-gombaval

http://chalupnikovi.com/recepty/?paged=26

http://markakonyha.blogspot.sk/2013/10/erdei-gombak-osszel.html

(jur)