Kardinálov koláč

Kardinálov koláč

Suroviny

Cesto

50 g polohrubá múka
290 g kryštálový cukor
1 polievková lyžica prášok do pečiva
10 ks vajce
1 balíček vanilkový cukor
práškový cukor na posypanie

Plnka

500 ml smotana na šľahanie
1 ks stužovač šľahačky
5 polievková lyžica slivkový lekvár

Príprava

2 celé vajíčka, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s práškom do pečiva. Potom z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.  Dáme na plech papier na pečenie a cukrárenským vreckom naň striedavo vytláčame pásy cesta a snehu. Potom dáme do rúry na 180 ºC asi 20 minút. Keď  je hotové dáme vychladnúť.  Potom si plát rozrežeme na polovicu, natrieme slivkovým lekvárom a vyšľahanou smotanou so stužovačom, prikryjeme druhým plátom. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.  Dobrú chuť!

 

Foto zdroj: https://dobruchut.azet.sk/recept/6914/kardinalov-kolac/

https://varecha.pravda.sk/recepty/fantasticky-kardinalov-kolac-s-cucoriedkami-/17121-recept.html

http://www.akosatorobi.sk/vase-rady-tipy/768/kardinal-rezy–recept-na-kardinalov-kolac

(jur)