Kuracie stehná plnené sušenými slivkami

Kuracie stehná plnené sušenými slivkami

Suroviny

12 kusov kuracích stehien
1 celá hlava cesnaku
20 dkg sušených sliviek
20 dkg bakoňskej slaniny, môže byť aj iná kvalitná
12 PL arašidového masla
6 PL masť, najlepšie bravčová
korenená soľ podľa potreby

Príprava

Kuracie stehná umyjeme, potom necháme trochu preschnúť. Kožu môžeme stiahnuť, no kto ju má rád, nech si ju nechá na mäsku. Stehná vykostíme, vnútro mäsa natrieme arašidovým maslom a vložíme do každého stehna 4 – 5 kúskov sliviek. Takto pripravené kuracie stehná položíme na slaninu a zrolujeme ich. Potom si pripravíme pekáč, ktorý dobrou masťou vytrieme a poukladáme zrolované kuracie stehná pekne vedľa seba, ešte ich trocha osolíme. Očistíme si cesnak a iba tak voľne porozhadzujeme na mäsko, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a hodinku pečieme zakryté. A potom ešte polhodinku odkryté pri 180°C. Podávať môžeme s ryžou či zemiakmi, no najlepšie aj s dusenou kapustou.

Príloha – dusená kapusta

1 hlávka fialovej kapusty
3 PL oleja
Rasca drvená
Cukor
Soľ
Ocot

Vrchné listy z kapusty odstránime a nakrájame kapustu na jemno. Do hrnca dáme olej, pridáme kapustu, cukor, trocha soli, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou 45 minút, občas aj premiešame. Keď je už kapusta mäkká, pridáme ocot, rascu a podľa potreby dochutíme ešte cukrom. Dobrú chuť.

 

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/aszalt-szilvaval-toltott-csirkecomb

https://fitoterapiakalauz.hu/az-aszalt-szilva-ket-elonyos-hatasa-az-egeszsegre/

https://www.femcafe.hu/cikkek/recept/parolt-lilakaposzta-recept

(jur)