Losos v kôprovej omáčke

Losos v kôprovej omáčke

Suroviny

400 g losos
2 kytičky kôpru
2 štipky soli
10 dkg maslo
6 dl smotana na varenie
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
vegeta

Príprava

Rozmrazeného lososa osolíme, okoreníme a z oboch strán ho natrieme nadrobno nasekaným kôprom. Plech vystelieme alobalom. Poukladáme lososa na plech, pridáme trocha masla a alobal hermeticky uzavrieme tak, aby z neho nevytiekla šťava z lososa pri pečení. V predhriatej trúbe upečieme.

Omáčka:

Na masle si opražíme cesnak, potom pridáme nadrobno posekaný kôpor. Keď zmes zmäkne, zalejeme ju smotanou na varenie. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením aj vegetou a varíme, kým to nezhustne. Tento pokrm podávame s dusenou zeleninou a varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

 

Foto zdroj:http://www.nosalty.hu/recept/lazac-kapormartassal

http://www.finefish.cz/losos-norsky-filet-e302.htm

https://dobruchut.azet.sk/recept/11472/dusena-zelenina/

(jur)