Ovocné morčacie prsia s pikantnými zemiakmi

Ovocné morčacie prsia s pikantnými zemiakmi

Suroviny

 

120 dkg morčacie prsia
20 dkg syr (strúhaný)
20 dkg hladká múka
30 dkg strúhanka
340 g hruška (konzerva)
4 ks vajíčka
3 dl slnečnicový olej
mleté čierne korenie
soľ

Príprava

Morčacie prsia umyjeme, osušíme a vyklepeme na tenké plátky. Posolíme a okoreníme. Hrušky si narežeme na malé kusy a naložíme na plátky mäsa potom dáme strúhaný syr a opatrne zatočíme, mäsovou ihlou to celé upevníme. Takto pripravené obalíme v trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a opatrne dáme piecť do oleja. Ako prílohu môžeme dať pikantné zemiaky.

 

Príloha – pikantné zemiaky

 

1.5 kg zemiaky (v šupke varené)
10 dkg syr (strúhaný)
2 ks stopky rozmarín
5 ks strúčik cesnaku
0.5 dl olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

 

V šupke uvarené zemiaky si očistíme. Nakrájame na väčšie kusy a dáme do jenskej misy. Osolíme, okoreníme, nastrúhame cesnak a posypeme nadrobno nakrájaným rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a rukou jemne premiešame. Nakoniec pridáme strúhaný syr. Bez pokrievky v trúbe pečieme do bledohneda. Dobrú chuť!

 

Foto recept: http://www.nosalty.hu/recept/gyumolcsos-pulykamell-pikans-burgonyaval

http://rantotthuswokban.bmintbalazs.com/egyben-sult-csirkemell

http://www.pluska.sk/dobre-jedlo/jedlo/pikantne-zemiaky-bravcovym-masom.html

(jur)