Pochúťka nielen na dnes: Slovenské rezy

Pochúťka nielen na dnes: Slovenské rezy

Suroviny

Hnedé cesto:

30 dkg – múka
10 dkg – práškový cukor
1 – žĺtka
10 dkg – margarín
1 polievková lyžica – kakao
4-5 polievková lyžica – mlieko
1 čajová lyžica – kypriaci prášok

Žlté cesto:

3 ks – vajíčko
3 polievková lyžica – práškový cukor
3 polievková lyžica – múka
1 čajová lyžica – kypriaci prášok

Krém:

6 polievková lyžica – múka
3,5 dl – mlieko
2 ks – vanilkový cukor
25 dkg – margarín
25 dkg – práškový cukor

Poleva:

10 dkg – čokoláda na varenie

Príprava

Hnedé cesto pripravíme,  margarín s múkou pomiešame pridáme kypriaci prášok, práškový cukor, kakao po lyžičkách mlieko a rýchlymi pohybmi vypracujeme cesto, aby nebolo veľmi jemné. Cesto rozdelíme na 2 časti, na tenko vyvaľkáme a na mastnom papieri na zadnej časti plechu upečieme obe za sebou. Hotové pláty necháme úplne vychladnúť.
Žlté cesto pripravíme vymiešaním žĺtkov s cukrom pridáme bielka na sneh vyšľahané, kypriaci prášok po lyžičkách múku opatrne premiešame a dáme do trúby piecť. Nebude cesto hrubé preto treba piecť iba pár minút.
Na krém si múku v máličkom mlieku vymiešame na hladko. Zostatok mlieka s vanilkovým cukrom dáme ohriať a primiešame už pripravenú masu povaríme a keď je to celé husté necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a pridáme do vychladnutej múčnej masy.
Ako prvý dáme hnedý plát a natrieme naň polovicu krému pokračujeme žltým plátom a natierame druhú polovicu krému, zakryjeme hnedým plátom. Vrchný hnedý plát zalejeme čokoládou a necháme vychladnúť potom nakrájame koláč a podávame. Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://www.mindmegette.hu/szlovak-szelet.recept/
https://www.mimibazar.sk/recept/50025/sunquickove-rezy
https://www.mimibazar.sk/recept/6413/nas-letny
https://health.wikinut.com/img/3d5jv1wiuob5_4xy/A-mouth-watering-chocolate-ready-for-consumption.

(jur)