Šunkovo – syrová, paradajková štrúdľa

Šunkovo – syrová, paradajková štrúdľa

Suroviny

2 balíky štrúdľového cesta
2 ks cibule (nadrobno nakrájať)
6 ks veľkých paradajok
4 ks vajíčka
40 dkg šunky (uvariť a nakrájať)
30 dkg syr (strúhaný)
2 čajové lyžičky sezamových semiačok (môže sa vynechať)
4 dkg maslo
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
bazalka  (môže sa vynechať)
muškátový oriešok  (mletý)
mletá rasca

Príprava

Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji a pridáme očistené paradajkové kolieska. Paradajky vieme jednoducho očistiť a to obarením, potom už len zľahka stiahneme kožu. Trocha ich prevaríme, nie dlho, len pokiaľ sa šťava odparí. 1 celé vajíčko + 1 bielko, soľ, mleté čierne korenie a muškátový orech si dobre premiešame so syrom. Vyvaľkáme si cesto, 2 cm od kraja začneme nakladať vrstvy, najprv si dáme šunku, potom paradajky a nakoniec syrovú masu. Okraje zahneme, aby sa plnka nevyliala a opatrne zatočíme štrúdľu. Tento postup zopakujeme aj s druhým cestom. Potom obe štrúdle dáme na plech. Povrch si natrieme bielkom a posypeme sezamom. Takto pripravené štrúdle dáme zapiecť asi na 35 minút. Dobrú chuť!

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/sonkas-sajtos-paradicsomos-retes

https://tojenapad.dobrenoviny.sk/11-najlepsich-receptov-slane-pochutky-listkoveho-cesta/#prettyPhoto/0/

https://dobruchut.azet.sk/recept/28602/fotorecept-strudla-a-la-pizza/

(jur)