Syrom plnené mäsové pagáče

Syrom plnené mäsové pagáče

Suroviny

50 dkg bravčové mleté mäso
1 ks stredne veľká cibuľa
1 ks vajíčko
3 polievková lyžica olej
2 mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ
2 ploché polievkové lyžičky múky
2 polievkové lyžičky strúhanky
2 ks žemle
10 dkg syr
2 dl kyslá smotana

Príprava

Nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji. Do mletého mäsa pridáme vo vode namočené a vytlačené žemle, upraženú cibuľu, vajíčka, múku, papriku, soľ a podľa potreby mleté čierne korenie. Potom si zmes dobre premiešame. Vytvoríme si guľky a pomocou lyžičky si urobíme priehlbinky, takto pripravené ich posypeme s každej strany strúhankou, dáme na olejom vymastený plech a pečieme 20 minút. Strúhaný syr vymiešame so smotanou, solíme a plnku dáme do priehlbiniek, potom vrátime do trúby a upečieme už na hotovo. Podávame s miešaným šalátom. Dobrú chuť!

 

Foto zdroj: http://www.nosalty.hu/recept/sajtkremmel-toltott-huspogacsak 

https://femina.hu/recept/huspogacsa_recept/

https://dobruchut.azet.sk/recept/25270/miesany-ladovy-salat/

(jur)